Stejně jako u jídla platí i u pití, že jsme pořád na Balkáně! Nejdůležitější složkou pitného režimu v Černé Hoře je tak výborné černohorské červené víno, které se zde označuje jako crno vino, tedy černé víno. Z místních odrůd, které určitě stojí za vyzkoušení, jmenujme třeba Vranać. Kromě toho se zde samozřejmě pěstují i vína bílá. Alternativo k Vranać se tak pro vás může stát, pokud tedy preferujete raději světlá vína, třeba víno Krstač nebo Podgoričko bijelo. Láhev dobrého vína stojí v Černé Hoře 8 – 12 euro.
Co se týká místního piva, tak mezi nejznámější v zemi patří Nikšičko, které se vaří ve stejnojmenném pivovaru a tu už od roku 1896. Za pulitr zaplatíte v restauraci nebo obchodě o 1 do 2 euro. Kromě těchto oficiálních nápojů, které se podávají v restauracích, hospodách a barech se ještě můžete setkat s domácí Rakijí. Ta je pro Černohorce stejně posvátná jako pro nás Slivovice. Rakije je sice kořalka, ale základní surovinou pro její výrobu jsou také hrozny.